Maudgeniet blogt over collageen voordelen

De wereld verandert, dat moge duidelijk zijn. Sinds de pandemie beseffen we massaal dat niets voor eeuwig is en op zich is dat prima. Als kind werden we opgevoed met de overtuiging ‘melk is goed voor elk’, inmiddels wankelt deze stelling en proberen (sommige) voedingsdeskundigen en marketeers ons ervan te overtuigen dat melk alleen goed is voor kalfjes. Ook de nieuwste beauty trend: collageen supplementen is ingewikkeld. Op de blog van Maudgeniet vonden wij heldere informatie over dit zogenaamde wondermiddel wat is komen overwaaien uit Amerika.

Onze favoriete influencers

Al jaren volgen wij allerlei trends op de voet, via Facebook, Instagram, YouTube, tijdschriften en blogs. Met trends bedoelen we trends in de breedste zin van het woord. We hebben onze favoriete influencers op het gebied van minimalisme en financiële zaken. We volgen tientallen Instagrammers die ons op de hoogte houden van de lekkerste en meest gezonde recepten. We zijn lid van Facebook groepen waardoor we weten welke must-see places wij op onze bucket list moeten zetten en natuurlijk hebben wij ook zo onze vaste lijst met bloggers die ons op de hoogte houden van de laatste beauty trends. De blog Maudgeniet is een van onze favoriete blogs op het gebied van beauty, beauty is overigens niet het enige waar Maud over blogt.

Voordelen collageen

Onlangs lazen we een artikel op Maudgeniet over collageen, en specifiek over de voordelen van collageen. We hadden wel eerder iets gelezen over collageen maar wisten eerlijk gezegd niet precies wat het was. Daar heeft Maud verandering in gebracht. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat onder andere zorgt voor de structuur, stevigheid en kracht van huid, haar, nagels, botten, pezen en spieren. Oftewel, een vrij essentieel eiwit. Het feit dat het lichaamseigen is is fijn, wat iets minder fijn is (en wat wij niet wisten) is dat je lichaam vanaf je 25e steeds minder collageen aanmaakt. Mede hierdoor krijg je steeds meer rimpels naarmate je ouder wordt. Ook bestaat de kans dat je spieren en gewrichten een stuk minder soepel voelen in vergelijking met je jongeren jaren.

Waarom collageen supplementen?

Hier komen collageen supplementen om de hoek kijken, menig Amerikaanse celebrity is groot fan van collageen supplementen vanwege de anti-aging effecten die aan de supplementen worden toegewezen. Zoals altijd lopen wij in Nederland wat achter, we zijn dan ook blij dat Maud ons op deze trend heeft gewezen en dat zij al onze vragen omtrent collageen op haar blog beantwoord. Wanneer kun je collageen het beste innemen? Kun je beter collageen poeder of tabletten nemen? Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van collageen supplementen? En of je ook collageen kunt toevoegen aan je dieet door middel van voeding. Kortom, alles wat je wil weten.