De isolatie van de vloer, hoe gaat dat in zijn werk?

vloer isolerenSoms kan het voorkomen dat bij een woning koude lucht door de vloer heen komt. Dit probleem komt vaak voor bij wat oudere woningen en kan verholpen worden door de vloer te isoleren. De isolatie van de vloer gaat als volgt te werk. De meeste woningen hebben een kruipruimte onder het huis waar de koude lucht vandaan komt die door de vloer zijn weg in het huis weet te vinden.

Bij vloerisolatie zullen de vakmensen die de vloer voor je isoleren in de kruipruimte de onderkant van de vloer van isolatiemateriaal voorzien. Hiervoor kunnen verschillende isolerende materialen gebruikt worden. Dit kan bijvoorbeeld pur schuim zijn, maar ook isolatieplaten en isolatiekussens.

Vloer isoleren zonder kruipruimte

Ook wanneer er geen kruipruimte onder het huis is kan er koude lucht door de vloer het huis in komen. Immers is de grond onder het huis een lagere temperatuur dan de meeste mensen het graag in huis willen hebben. Het isoleren van een dergelijke vloer gaat wel iets lastiger dan wanneer er wel een kruipruimte is. In plaats van dat het isolerende materiaal aan de onderkant van de vloer in de kruipruimte aangebracht kan worden zal in dit geval het isolatiemateriaal onder de vloer van het huis aangebracht moeten worden. Hiervoor zal dus eerst de vloer verwijderd moeten worden, dat kan lastig zijn als er bijvoorbeeld vloerverwarming aanwezig is. Vervolgens wordt het isolerende materiaal onder de vloer aangebracht en zal de vloer hier weer overeen geplaatst worden. Een alternatieve oplossing kan ook het plaatsen van vloerverwarming zijn.