Vanaf buiten isoleren met gevelisolatie van een woning

gevelisolatieVeel Belgen willen graag kosten besparen op hun energierekening. De tarieven blijven namelijk stijgen en er zijn veel mogelijkheden om dit te verlagen. Het beter isoleren van een woning is misschien wel de meest interessante optie op dit gebied. De warmte die wordt gestookt kan op deze manier beter binnen de woning blijven. Het kan de energiekosten dan ook drastisch verlagen. Nu zijn er diverse soorten isolatie beschikbaar om een woning zuiniger te maken. In dit artikel iets meer over gevelisolatie van de woning.

Gevelisolatie kan veel kosten schelen

Als u dure brandstoffen gebruikt om in de winter de woning op te warmen, dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk warmte binnen de muren blijft. Als dat niet het geval is, dan verdwijnt deze dure warmte letterlijk via de muren naar buiten. En dat is natuurlijk enorm zonde. Met gevelisolatie kan er vanaf de buitenkant isolatiemateriaal worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de kosten laag blijven en dat uw besparing zo hoog mogelijk is. Gevelisolatie is een interessante manier om energiekosten van een woning te drukken. Natuurlijk is het altijd een goed idee om zuinig om te gaan met dure brandstoffen. Zo kan een nieuwe ketel bijvoorbeeld ook bijdragen aan een lagere rekening. Daarnaast kan de gevel wat netter gemaakt worden met gevelbekleding dat over de isolatie heen gaan.

EPC waarde woning ook beter door gevelisolatie

De EPC waarde is ook belangrijk voor veel mensen. Kopers van een woning zijn vaak erg geïnteresseerd in woningen waarbij het energieverbruik laag is. Als u investeert in gevelisolatie (of andere vormen van isolatie) dan zal dit ook een positief effect hebben op uw EPC waarde. Het zijn dus 2 vliegen in 1 klap, minder uitgeven aan energiekosten en tegelijkertijd uw EPC verbeteren!