Is jouw CV ketel aan vervanging toe?

Voor het kopen van een nieuwe Cv ketel is een grote investering nodig. Maar het is wel een investering die uiteindelijk een besparing zal op leveren. De meeste mensen willen het vervangen van de ketel daarom ook graag zo lang mogelijk uitstellen. Mocht de ketel aan het einde van de levensduur geraken dan zullen zich steeds vaker problemen voordoen.

Er is ook een kanwoning CV condensatieketels dat het apparaat het in één keer totaal begeeft. Op dat moment is het duidelijk dat jouw CV ketel aan vervanging toe is. Het is dan te hopen dat de ketel niet kapot gaat op een koude winternacht. Voordat je geholpen bent zal je het dan in huis enorm koud krijgen. Zeer waarschijnlijk zal je genoodzaakt zijn om ergens anders met je familie de nacht door te brengen. Je kan daarom beter niet op dit moment wachten voordat je een CV ketel laat vervangen.

Voor einde levensduur vervangen

Voor het einde van de levensduur een CV ketel vervangen is niet alleen aan te raden om te voorkomen dat je in de winter zonder verwarming komt te zitten. Vaak kan een vervanging van de ketel ook een financieel aantrekkelijke beslissing zijn. Door alsmaar evoluerende technieken worden CV ketels namelijk steeds zuiniger. Het vervangen van een oude ketel voor een nieuw model zal daarom gegarandeerd een besparing op de energiekosten opleveren.

De vraag is echter wanneer de besparing de moeite waard is om tot vervanging over te gaan. Om dit te bepalen moet je bedenken wat een interessante terugverdienperiode is. Je kan namelijk het bedrag dat maandelijks bespaard kan worden delen door het aankoopbedrag van de ketel om te berekenen hoelang het duurt voordat je dit geld terug hebt verdiend.

CV ketel leasen in plaats van kopen

Is het vervangen van een CV ketel financieel aantrekkelijk door de besparing die je hiermee kan realiseren maar heb je geen geld voor het kopen van een nieuw model dan is er nog een andere optie. In plaats van een groot bedrag investeren in de aankoop van een zuinige CV ketel kan je ook kiezen voor leasen. Je sluit dan een leasecontract af voor de CV ketel met een loodgietersbedrijf. Dit gaat vaak ook gepaard met gratis onderhoud van de ketel.